Frequently Asked Questions

Click the question to read the answer.

Als u in iMailingtool inlogt en kijkt bij adreslijsten, ziet u een tabblad "Voorbeeld-html". Hier staat een codes die u in uw website kunt  plaatsen d.m.v. kopiëren en plakken. Aanmeldingen worden dan automatisch aan de adreslijst toegevoegd.

In iMailingtool kiest u voor een afzenderadres (naam@domeinnaam.nl). Indien het gedeelte achter de "@" gelijk is aan het gedeelte achter de "@" van een van de adressen waarnaar u een e-mail stuurt, komt de e-mail soms niet aan.

Bijv.: u heeft als afzenderadres info@iwink.nl en u stuurt een nieuwsbrief naar s.vermeend@iwink.nl

Uw mailserver blokkeert deze berichten omdat deze worden geïdentificeerd als spam. De mailserver vertrouwt als het ware  berichten met dezelfde naam achter het "@" teken niet, omdat de mailserver deze berichten niet van "buiten" verwacht. Normaal gesproken ontvangt een mailserver alleen berichten van binnen uw bedrijfsnetwerk.

Dit probleem kan worden opgelost door het gedeelte achter het "@"teken te veranderen in een andere domeinnaam. Bijv. noreply@noreply.com. Als u echter wilt dat mensen wel kunnen antwoorden is dat niet handig. In dat geval zult u uw systeembeheerder moeten vragen om de ip-nummers van onze mailservers aan de vertrouwde domeinnamen toe te voegen. De e-mail zal dan worden doorgelaten. De ip-nummers van de mailservers die uw systeembeheer kan instellen zodat de mails op het domein ook goed worden afgeleverd, zijn:
89.200.201.243 en 89.200.201.242 (back-up mailserver)

Wanneer u wekelijks actuele adreslijsten naar iMailingtool exporteert, bevat uw overzicht op den duur massa's adreslijsten die u niet meer gebruikt. Deze zijn uiteraard te verwijderen. Volg daarvoor de volgende stappen uit:

1. Klik op adreslijsten
2. Klik op de lijst die u wilt verwijderen
3. De lijst is nu op uw scherm zichtbaar
4. Klik in het submenu op Lijst verwijderen
5. De button Adreslijst verwijderen verschijnt in beeld. Wanneer u hier op klikt is de adreslijst verwijderd.

iMailingtool pakketten:

tevreden iMailingtool gebruikers